Hoppa till sidans innehåll

Futsal SFL P 19

Om SFL P19

Svenska Futsalligan och dess medlemsföreningar är stark spelare när det gäller att utveckla futsalen i Sverige. Anledningen är ganska enkel - om futsalen växer så växer också Svenska Futsalligan. Med detta som bakgrund vill Svenska Futsalligan höja statusen för landets mest lovande talanger, samtidigt som man skapar möjligheter för klubbarna att mäta sig mot de bästa. Ur detta har SFL P19 tagits fram.

För att stärka futsalen, och även Svenska Futsalligan, ser ligans föreningar att ungdomsverksamheten måste växa, för att kunna försörja både ligan och landslaget på framtidens futsalspelare. Möjligheterna för att spela futsal ser idag väldigt olika ut för ungdomar i de olika distrikten. Lagen i Svenska Futsalligan har efterfrågat matchmiljö för U-lag och vill vara loket i utvecklingen av futsal. Ett första steg är därför att starta upp denna verksamhet, för ålderskategorin under SFL.

Det hela kommer drivas som ett projekt under två år, där Svenska Futsalligans föreningar deltar med ett P19-lag, i en serie som delats upp i två regional grupper - SFL P19 Norra och SFL P19 Södra. Med detta vill ligan inspirera ungdomar att satsa på futsal, genom att erbjuda matchspel på nationell nivå. Förhoppningsvis kan detta leda till att ett seriespel för landets bästa P19-lag också blir permanent.

Förutsättningarna för serien ser ut som följande:

Grundserien spelas som dubbelmöten mellan 20 november och 20 februari. Slutspel i så kallat "Final Four"-format spelas 27 februari i Borås.

Lag 1-2 i respektive grupp går vidare till A-slutspel, medan Lag 3-4 spelar B-slutspel.

SFL P19 är en juniorserie för spelare som är 19 år och yngre, där max tre överåriga spelare tillåts delta under grundserien. Inga överåriga spelare tillåts att spela under Final Four

Nyheter

Nyheter

     Vår sportleverantör

C-Z Sport

 Dina Försäkringar

    

  

   

    Överenskommelsen Borås Stad

 

Postadress:
Borås AIK - Fotboll
Sjumilagatan 10
50742 Borås

Kontakt:
Tel: 0763030055
E-post: This is a mailto link

Se all info

    GULDSPONSORER

AB Bostäder

ICA Maxi

 Elkontakt

Effektiv Borås

Stema

Sparbanken

McDonalds Borås 

Riksbyggen

Dina försäkringar

Victoria Park

V/S/B

Holgers Stugmaterial

Ås Härads Fastigheter

City Gross Borås

XL Bygg

Gibon

Brämhults Plast Teknik

THK Produkter

Coffee Box

Borås Stad

Länsförsäkringar Borås

 Nitta Busstrafik

 Riddarhälsan

  SILVERPONSORER

Boel &Jan

George Andersons Golv

      Bredareds Rör

FR Fastighetsservice

Campino

Preem

Försäkringsservice

Bygg Plåt i Väst

Wiwes

VG Idrott