Hoppa till sidans innehåll

Laddat för futsalfest i Alingsås!

29 JAN 2019 11:47
Inte bara Mattin Najafi - även vår ungdomsambassadör Emil Jylhänlahti är med och föreläser om värdegrundsfrågor för landslaget och på lördag spelar våra F15 tjejer förmatch...
  • Uppdaterad: 29 JAN 2019 11:47

Veckan som vi alla väntat på är här! I VM-kvalet siktar Sverige på att gå vidare till Main Round.

Äntligen är det dags! Under veckan kliver Sverige in i VM-kvalet där vi ställs mot Armenien, Malta och Belgien i Alingsås. Landslaget har förberett sig länge inför de här tävlingsmatcherna och kommer närmast från tre segrar och en förlust i Nordic Cup.

Det ska bli otroligt spännande att se vad landslaget kan uträtta och jag hoppas att spelarna får ett stark publikstöd i Estrad Alingsås. De två bästa lagen i Preliminary Round går vidare till nästa steg i VM-kvalet. Med tanke på den fasen vi är i just nu med landslaget har vi som mål att ta oss vidare till nästa steg i VM-kvalet i oktober.

Under veckan kommer SvFF att besöka skolor där Emil Jylhänlahti kommer att föreläsa om värdegrundsfrågor och där ungdomarna kommer att få chansen att prova på futsal.

I samband med lördagens match mot Belgien kommer det även att vara "Öppet Hus" i Estrad. Det kommer att bjudas på show och olika aktiviteter där ungdomar bland annat kan testa sitt tillslag i skottborgen och få ansiktsmålning för att färga läktaren gul och blå.

Det nystartade P19-landslaget har nyss genomfört sitt första EM-kval. I San Marino vann Sverige två matcher och slutade tvåa i gruppen. Ett fint facit med tanke på att Lars Ekdahl och kompani hade sin första samling i november.

Damlandslaget genomförde ett framgångsrikt första EM-kval med avancemang till Main Round där laget visade att de redan nu kan mäta sig med de allra främsta nationerna. Nyligen blev det också klart att damerna möter Tjeckien i två landskamper 20-21 februari och Italien 2-3 april.

Nu inleder vi en fantastisk VM-kvalvecka i Alingsås. Jag hoppas att så mycket publik som möjligt kan ta sig till Estrad för att stötta landslaget och uppleva Sveriges snabbast växande sport!

Per Broberg, utvecklingsansvarig futsal SvFF

Skribent: Claes Berndtsson
Epost: This is a mailto link
Borås AIK - Svenska Futsalligan 2019/20
Sjumilagatan 10
507 42 Borås
Telefon: 033415049
E-post: This is a mailto link

Se SFL Live - Ladda ner Appen

 SFL Live App

Liga Partners

 Nordic Wellness

  Select - Officiell Bollpartner

Postadress:
Borås AIK - Fotboll
Sjumilagatan 10
50742 Borås

Kontakt:
Tel: 033415049
E-post: This is a mailto link

Se all info

    GULDSPONSORER

AB Bostäder

ICA Maxi

 Elkontakt

Effektiv Borås

Friskipraktiken

Stema

Sparbanken

McDonalds Borås

Ås Härads Fastigheter

City Gross Borås

XL Bygg

Riksbyggen

Coffee Box

Dina försäkringar

Borås Stad

George Andersons Golv

      Bredareds Rör

 Nitta Busstrafik

 Riddarhälsan

  SILVERPONSORER

F.O.V.

Gibon

 Länsförsäkringar Borås

Glaskedjan

Campino

Preem

Försäkringsservice

Bygg Plåt i Väst

Wiwes

VG Idrott