Hoppa till sidans innehåll

Laddat för futsalfest i Alingsås!

29 JAN 2019 11:47
Inte bara Mattin Najafi - även vår ungdomsambassadör Emil Jylhänlahti är med och föreläser om värdegrundsfrågor för landslaget och på lördag spelar våra F15 tjejer förmatch...
  • Uppdaterad: 29 JAN 2019 11:47

Veckan som vi alla väntat på är här! I VM-kvalet siktar Sverige på att gå vidare till Main Round.

Äntligen är det dags! Under veckan kliver Sverige in i VM-kvalet där vi ställs mot Armenien, Malta och Belgien i Alingsås. Landslaget har förberett sig länge inför de här tävlingsmatcherna och kommer närmast från tre segrar och en förlust i Nordic Cup.

Det ska bli otroligt spännande att se vad landslaget kan uträtta och jag hoppas att spelarna får ett stark publikstöd i Estrad Alingsås. De två bästa lagen i Preliminary Round går vidare till nästa steg i VM-kvalet. Med tanke på den fasen vi är i just nu med landslaget har vi som mål att ta oss vidare till nästa steg i VM-kvalet i oktober.

Under veckan kommer SvFF att besöka skolor där Emil Jylhänlahti kommer att föreläsa om värdegrundsfrågor och där ungdomarna kommer att få chansen att prova på futsal.

I samband med lördagens match mot Belgien kommer det även att vara "Öppet Hus" i Estrad. Det kommer att bjudas på show och olika aktiviteter där ungdomar bland annat kan testa sitt tillslag i skottborgen och få ansiktsmålning för att färga läktaren gul och blå.

Det nystartade P19-landslaget har nyss genomfört sitt första EM-kval. I San Marino vann Sverige två matcher och slutade tvåa i gruppen. Ett fint facit med tanke på att Lars Ekdahl och kompani hade sin första samling i november.

Damlandslaget genomförde ett framgångsrikt första EM-kval med avancemang till Main Round där laget visade att de redan nu kan mäta sig med de allra främsta nationerna. Nyligen blev det också klart att damerna möter Tjeckien i två landskamper 20-21 februari och Italien 2-3 april.

Nu inleder vi en fantastisk VM-kvalvecka i Alingsås. Jag hoppas att så mycket publik som möjligt kan ta sig till Estrad för att stötta landslaget och uppleva Sveriges snabbast växande sport!

Per Broberg, utvecklingsansvarig futsal SvFF

Skribent: Claes Berndtsson
Epost: This is a mailto link
Borås AIK - Herrar, Div 5 Södra
Sjumilagatan 10
507 42 Borås
Telefon: 033415049
E-post: This is a mailto link

 

 

Postadress:
Borås AIK - Fotboll
Sjumilagatan 10
50742 Borås

Kontakt:
Tel: 033415049
E-post: This is a mailto link

Se all info

    GULDSPONSORER

AB Bostäder

ICA Maxi

V/S/B

Effektiv Borås

Friskipraktiken

Stema

Sparbanken

MCD

XL Bygg

Riksbyggen

Cafe Viskan

 Dina försäkringar

Magnus Målarn

 Nitta Busstrafik

 Riddarhälsan

  SILVERPONSORER

FOV

Gibon

 Länsförsäkringar Borås

 Campino

Preem

Försäkringsservice

Zeydoc

Wiwes

VG Idrott